RALLY ERC, WRC

 A rally a rövid megfogalmazás szerint az ember és a technika együttes küzdelme a másodpercek ellen. Eredeti értelmezés szerint maga a szó csillagtúrát jelentett. A térképen csillaggal megjelöltek egy helyet, amit a versenyzőknek adott idő alatt kellett elérniük, miközben a különböző ügyességi feladatokat teljesítik. Az első ilyen versenyként az 1911-ben megrendezett Monte Carlo Rally-t tartják számon. A versenyeket táv alapján rangsorolták: 5000 km-nél hosszabb (maraton rally), 3000-5000 km (hosszú távú rally), 1000-3000 (középtávú rally), 1000 km alatt (rövid távú rally). A leghosszabb távú futamból négyet rendeztek meg, London-Sydney, London-Mexikóváros, Párizs-Peking, illetve Párizs-New York. A második világháború véget vetett a fejlődésnek, hosszú időnek kellett eltelnie, mire az autósport újra magára talált (Forrás: www.rallyfans.hu)

  A sportág történetében nagy ugrást jelentett az 1953-ban elsőként megrendezett Európai ralibajnokság. Elődjének tekinthető az 1930-ban kiírt négy futamos Európa Rally, amelyet ekkorra tíz futamra bővítettek. Az 1970-es évekre egyre égetőbbé vált a kérdés, hogy legyen egy olyan sorozat, amely összefogja a világ minden tájáról érkező versenyzőket. Így született meg 1973-ban a Rali-világbajnokság (WRC). Kezdetben csak a gyártók szerezhettek világbajnoki címet, ezért kezdetben az Európa-bajnokság vonzóbb volt egyes pilóták számára. 1982-ben hozták létre a B csoportot, amely a világ legnagyobb lóerejű raliautóit foglalta magába. Amennyire népszerű volt a B csoport, annyira veszélyes is, hiszen a hatalmas teljesítményű autók túl gyorsak voltak a biztonságos versenyzéshez. A többszöri tragédiák végül arra döbbentették rá a döntéshozókat, hogy változtatni kell a rali szabályozásán (Forrás: www.rallyfeeling.hu).

 1987-ben a B csoportot váltotta az A csoport, ahol szigorúbb szabályok közé szorították a versenyzést, többek között korlátozták a teljesítményt, a súlyt. Ezt a 10 éves érát zárták le az 1997-ben megjelenő World Rally Cars (WRC) autók. A gyártóknak könnyebbséget jelentett, hogy nem kellett a versenyautók szériaváltozatait sorozatban gyártaniuk. Ezzel párhuzamosan az S2000-es autókra épült az Intercontinental Rally Challenge (IRC). Az IRC nagyon hamar nagy népszerűségre tett szert a rövidebb versenyek, valamint a jobb televíziós közvetítések miatt. Az Európa-bajnokság hanyatlófélben volt, ezért 2013-ban az IRC-ből Európa-bajnokság lett ERC néven (Forrás: www.rallyfeeling.hu).

 2017-től ismét rengeteg újítást vezettek be, aminek az eredményeképpen az új generációs raliautók (WRC+) nagyobb motorteljesítménnyel rendelkeztek, ugyanakkor sokkal biztonságosabbak voltak, mint a B csoportos vetélytársaik. 2022-ben ismét változás következett, a Rally1-es autók hibrid hajtásúak lettek. A jelenlegi szabályokat az idei év végéig alkalmazzák, utána kiderül, milyen irányban folytatódik a WRC sorsa (Forrás: www.rallyfeeling.hu).