AUTOCROSS AMATŐR

 Az amatőr autocross legalább annyira népszerű, mint a profi bajnokság. A kupasorozatok közül az Alföld Kupán volt szerencsém járni, ami mint a neve is mutatja a keleti országrész versenyzőit tömöríti. Az előfutamok rajtpozícióit az öt körös időmérő legjobb körideje határozza meg. Az indulókat az eredményük alapján bontják szét csoportokra. Ha például három csoportra szedik szét a mezőnyt, akkor az első három leggyorsabb kapja az első rajthelyet az egyes csoportokban, a 4., 5., 6. a második pozíciókat, és így tovább. Minden kategóriának (mini crosscar = terepgokart, junior, kis, közép, nagy, szuper, lada kis, lada nagy, crosscar, buggy, superbuggy)  három előfutamot kell teljesíteni. Az elődöntők besorolása az előfutamokon elért két legjobb időeredmény alapján történik. A két elődöntőből öt-öt versenyző jut a döntőbe, ahol a végső sorrendet a leintés utáni befutó adja.

 Az Alföld Kupához hasonló lebonyolítású a 2023-ban indult Max Challenge, amelynek a különlegessége abban rejlik, hogy ez az első nemzetközi amatőr autocross rendezvény. Max Challenge versenyen Kecelen jártam, ahol egy másik kupasorozattal, a Pintér Kupával együtt rendezték meg.

 A Dunántúlon is vannak hasonló színvonalú versenyek, az egyik a szintén 2023-ban induló DTS Cup, a másik pedig a Dunántúli Roncsderbi Szövetség (DURSZ) futamsorozata, ahol a roncsderbi mellett indulhatnak kasztnis autók saját futamokkal.