RALLY HAZAI

 Az egyik legnépszerűbb hazai sportág, a rally elődjének az 1960-as évek Túrabajnokságát tekinthetjük. Ebben már voltak úgynevezett speciálok, amelyek a normál etapot és a gyorsasági szakaszokat ötvözték. Kezdetben a pályáknak kijelölt földutak, vagy ritkán használt utak nem voltak lezárva a forgalom előtt, az időellenőrzők között percnyi pontossággal mérték az időt. Az 1970-es évektől jelennek meg a teljesen lezárt gyorsasági szakaszok, ahol a Magyar Néphadsereg katonái biztosították a rádiós összeköttetést a rajt, illetve a cél között, az időt a sport-bírók kézi stopperrel mérték. Ahogy egyre komolyabbak lettek a versenyautók, ezzel párhuzamosan születtek meg a technikai szabályok, majd a különböző géposztályok. 1974-től kezdve írják ki hivatalosan a bajnokságot (Magyar Népköztársaság Rallybajnoksága). Szintén ebben az évben rendezik meg hazánkban az első EB futamot, a Taurus Rallyt. A hazai bajnokság első időszakát Ferjáncz-érának lehet hívni, hiszen a Ferjáncz Attila-Zsembery Jenő páros számtalan bajnoki címet zsebelt be közösen (Forrás: www.rallyeradio.hu).

 1980-ban a Túrabajnokságot átkeresztelték Rally II. osztályra. Ez az időszak a sportág "legboldogabb" korszaka, a versenyzők a pályán vetélytársak, azon kívül barátok, akik önzetlenül segítettek egymásnak.  Az 1990-es években vezetik be a szervízpark fogalmát, majd hamarosan ezt követően a tankolózónákat. A szervizelést időre határozták meg, azon kívül csak a versenyzők nyúlhattak az autóhoz. Termékeny időszaka volt ez a sportnak, rengeteg ügyes, jó adottságokkal rendelkező pilóta vívott hatalmas csatákat egymással. Ferjáncz Attila sikereit senki nem tudta überelni, "legközelebb" a Ranga László-Büki Ernő páros állt hozzá a megszerzett hat abszolút bajnoki címmel. 1995-ig gyakorlatilag ez a két páros dominálta a bajnokságot, rajtuk kívül elvétve sikerült csak más pilótának nyernie (Forrás: www.rallyeradio.hu).

 1998-ban ismét új korszak köszöntött be, hazánkban is megjelentek a WRC-ék. Egészen 2009-ig uralták a mezőnyt, ifj. Tóth János négyszer (összesen hét bajnoki címe volt), Benik Balázs háromszor, Kiss Ferenc kétszer, Turi Tamás és Spitzmüller Csaba pedig egy-egy alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak. A WRC-ék utáni éveket az összkerekes IX-es Mitsubishi Lancer Evo dominálta Aschenbrenner György és Kazár Miklós irányításával. Utóbbinak az EVO mellett WRC-vel, és R5-ös autóval is sikerült bajnoki címet szereznie. 2014-ben jelentek meg az R5-ös versenyautók, és azóta minden évben "verhetetlennek" bizonyulnak.