AUTOCROSS

 Az autocross olyan gyorsasági verseny, amelyet nem szilárd burkolatú, minimum 600 méter, maximum 2000 méter hosszú pályán rendeznek. A pálya szélessége minimum 10 méter, maximum 18 méter lehet, ugyanis az előzést a teljes szélességében lehetővé kell tenni. Az eredetileg az Egyesült Államokban megszületett sportág Magyarországon 1978-ban kezdte bontogatni a szárnyait. Ekkor a terepügyességi bajnokság buggy géposztályába sorolták be a "vasszöcskéket". Első ízben 1980-ban rendeztek belőle kupasorozatot (MAMSZ Kupa), 1981-ben pedig már országos bajnokság került kiírásra. Az első bajnok cím Darázs Antal nevéhez fűződik. Ugyanebben az évben megtartják az első nemzetközi versenyt Pécelen. 1984-től kezdve ugyanitt 6 éven keresztül Európa-bajnoki futamokat bonyolítanak le. A sportág legkiemelkedőbb nemzetközi eredményére egészen 2011-ig kellett várni, amikor Kárai Tamás első magyarként megszerezte a DIV 1 kategóriában az Európa-bajnoki címet (Forrás: www. autocross.hu).

 Az autocrossban indulnak karosszériás és speciális építésű autók (buggyk) egyaránt. A kasztnis járművek két kategóriában mérettetik össze egymással magukat, a Touring Autocrossban (TAX), illetve a Touring Autocross -1600-ban (TAX-1600). A nem kasztnis autók a CrossCar, a Junior Buggy, a Buggy 1600 és a Superbuggy kategóriákban vívnak egymással kiélezett csatákat. Egy-egy versenyhétvégén az időmérő után három-három előfutamot kell teljesíteni a versenyzőknek, ahonnan a leggyorsabbak továbbjutnak az elődöntőkbe, onnan pedig a döntőbe.

 Az Országos Bajnokság mellett Közép-Európai Zónabajnokságot (CEZ), illetve Európa-bajnoki futamot is rendeznek Magyarországon. Az OB és CEZ futamokon eddig csak Nyirádon vettem részt. A magyar EB versenynek, amely 2024-ben ismét visszakerült a nemzetközi naptárba szintén Nyirád ad otthont. Autocross OB futamon a Vörös Katlan kivételével egy ízben, Dömsödön jártam ez idáig.