ETRC

 Az ETRC a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) által működtetett kamionos versenysorozat rövidítése (hivatal-os nevén FIA European Truck Racing Championship), amely sorozat tulajdonképpen az Európa bajnoki mezőnyt tömöríti magába. Ettől függetlenül minden kontinensen rendeznek nemzeti futamokat, Európában például kiírnak angol, francia, spanyol és finn bajnokságot. Az ETRC elnevezés nem rendelkezik nagy múlttal, hiszen 2006 óta hívják így, előtte a FIA Truck Racing European Cup nevet viselte. 

 A versenyhétvége két napból áll, amely szombaton két 20 perces szabadedzéssel veszi kezdetét. A szabadedzéseket követően jön a szintén 20 perces első időmérő, a Q1, majd a leggyorsabb 10 versenyző számára az időmérés második szekciója, a 10 perces Super Pole. Itt dől el az első futam első 10 rajtpozíciója. A második futamon fordított rajtrács szerint zajlik a rajtoltatás, az első futam első nyolc beérkező versenyzőjének sorrendjét megfordítják. Vasárnap szabadedzéseket nem tartanak, az időmérők és a 45 km-es össztávú versenyek a szombatihoz hasonló szisztémában zajlódnak. 

 A szezon 8-10 állomást foglal magába, általában Misanoban (Olaszország) kezdődik, és Jaramában (Spanyolország) fejeződik be. A helyszínek nagyjából évek óta állandóak, vannak belépő új helyszínek, mint például 2023-ban a lengyel Poznan, és vannak kikerülő pályák, 2023-ban a Hungaroring, ahol végül nem sikerült dűlőre jutni a rendezéssel kapcsolatosan. Nem mellesleg van magyar érdekeltség a sorozatban, hiszen Kiss Norbert az immáron ötszörös kamion Európa-bajnok (2014, 2015-OXXO Racing, 2021, 2022, 2023-Révész Racing) a mezőnyt erősíti.

 Számomra két helyszín elérhető, a Hungaroring, illetve a Slovakiaring, ahol három-három alkalommal jártam eddig. Nézői szempontból a szlovák helyszín látványosabb, hiszen a célegyenes végi tribünről gyakorlatilag a pálya kétharmada belátható. Ez egy gyors pálya, rengeteg tempós kanyarral, sok előzési lehetőséggel.